Uploaded image for project: 'EZBake'
  1. EZBake
  2. EZ-84

puppetserver / puppetdb ship with empty pid file

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Normal
    • Resolution: Done
    • Affects Version/s: None
    • Component/s: None
    • Labels:
      None
    • Environment:

      CentOS 6
      puppetserver-2.4.0-1.el6.noarch
      puppet-agent-1.5.2-1.el6.x86_64

    • Template:
    • Sub-team:
    • Story Points:
      2
    • Sprint:
      RE Platforms 2016-07-27, RE Platforms 2016-08-03

      Description

      After installing puppetserver or puppetdb on CentOS 6 a pid file is automatically created although the service is not being started.

      Example:

      [root@centos6 vagrant]# yum -y install puppetserver
      (...)                                                                                                                                                            
       
      Complete!
      [root@centos6 vagrant]# service puppetserver status
      puppetserver dead but pid file exists
      [root@centos6 vagrant]# cat /var/run/puppetlabs/puppetserver/puppetserver 
       
      [root@centos6 vagrant]#
      

      The pid file should not get automatically created, only the folder containing it.
      Same is happening with puppetdb.

        Attachments

          Issue Links

            Activity

              jsd-sla-details-panel

                People

                • Assignee:
                  geoff.nichols Geoff Nichols
                  Reporter:
                  faker Roman Mueller
                • Votes:
                  0 Vote for this issue
                  Watchers:
                  3 Start watching this issue

                  Dates

                  • Created:
                    Updated:
                    Resolved: