Uploaded image for project: 'Puppet Agent'
  1. Puppet Agent
  2. PA-732

Puppet Service fails to start on Windows 10 x64

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Normal
    • Resolution: Cannot Reproduce
    • Affects Version/s: puppet-agent 1.5.3, puppet-agent 1.6.0, puppet-agent 1.6.1, puppet-agent 1.6.2, puppet-agent 1.7.0, puppet-agent 1.7.1, puppet-agent 1.8.0, puppet-agent 1.8.1
    • Fix Version/s: None
    • Component/s: Windows
    • Labels:
      None
    • Environment:

      Windows 10 x64, secured configuration (full details not known).

    • Template:
    • QA Risk Assessment:
      Needs Assessment

      Description

      I expect this is due to something at my site with our Windows 10 images being locked down by an external organization, but the Puppet service starts and then immediately stops. There is no logs, no event log entries, nothing.

      I modified the service to add --debug and --logtofile to generate a windows.log and the service now runs properly. If I remove --debug, and the service doesn't run properly. --logtofile has no impact.

      I can't find any reason for this behavior. We've been seeing this for about 3 months, but it hasn't been high on our priority list.

        Attachments

          Activity

            People

            Assignee:
            Unassigned
            Reporter:
            ruckc Curtis Ruck
            Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            1 Start watching this issue

              Dates

              Created:
              Updated:
              Resolved:

                Zendesk Support